top of page

Parallel Walking
omgaan met een reactieve hond tijdens de wandeling

Reactieve hond
Reactie naar andere honden tijdens de wandeling?
Om dit aan te pakken stel ik u voor aan de oefening
                                       "parallel walking"

 

U dient eerst te kunnen wandelen zonder trekken.
Klik hier indien u meer wil leren over de aangeboden wandelsessies



Deze oefening werkt enkel voor honden die reageren wanneer ze aangelijnd zijn, maar die wel met honden overweg kunnen in sommige situaties.

 
Voor honden die in alle situaties reactief gedrag vertonen verschuift de focus naar gedragsbegeleiding.

ikea-lurvig-pet-dispensers-recall-1531501184.jpg

De oefening “parallel walking”

Deze oefening is beschikbaar voor honden die reageren (trekken, over-enthousiast, dreigend gedrag) naar andere honden, personen of voorwerpen.

 

Gedurende deze oefening word er met beide honden parallel gewandeld ten opzichte van elkaar dewelke aangetoond heeft een kalmerend effect te hebben.

Dit is de minst confronterende wandeling die we met onze honden kunnen doen.

Hierbij respecteren we ten allen tijde voldoende afstand (de ‘reactie-afstand’) waarbij de hond zich niet genoodzaakt voelt om te reageren. Op deze afstand zullen de honden met subtiele signalen met elkaar communiceren om zo beter met deze situaties om te leren gaan. De progressie kan hierbij traag of vlot verlopen, afhankelijk van de hond.

Werkwijze

Voor deze oefening tracht ik altijd meerdere DogGuiders samen te plannen, alsook ben ik genoodzaakt de hulp in te roepen van assistenten met niet-reactieve honden. Om deze reden kan u enkel aan deze oefening deelnemen na contactname. 

€20,-/sessie

(per hond)

(incl. 21% BTW)

 

aantal beurten zal veelal afhangen van het aantal overige deelnemers. Deze oefening heeft bewezen redelijk seizoensgebonden (lente; zomer) te zijn.

bottom of page