top of page

Wandelsessies
Leer met uw hond wandelen op een ontspannen manier 

Leer wandelen met een ontspannen lijn / zonder trekken
Kom even langs en samen gaan we even gaan wandelen. In de meeste gevallen lukt het me om u te tonen hoe u met uw hond kan wandelen zonder dat deze trekt.
Lukt dit me niet, dan zal er vermoedelijk eerst aan 'de socialisatie' van de hond gewerkt moeten worden omdat de hond anders nog té afgeleid is door ongekende/nieuwe prikkels.

Locatie: wandelpiste nabij DogGuidance; 2 min. van afrit autosnelweg Waregem
Prijs: € 20,-/wandelsessie*
Duur: 30 min - 45 min (max. 1u); of minder indien de hond nood heeft aan rust.


Socialisatie (= leren omgaan met prikkels)
In sommige gevallen dient er eerst aan de 'socialisatie' te worden gewerkt. 
Socialisatie is het leren omgaan met ongekende prikkels (visueel, audio, etc.)
Dit kan ofwel te Waregem (wandelpiste nabij DogGuidance; 2 min. van afrit autosnelweg) of er dient gestart te worden op een afgesproken locatie.
 
Prijs aan wandelpiste Waregem: €20,-/wandelsessie*
Prijs op locatie: €20,-/30min* + verplaatsingskosten: € 0,3707/km

*prijs incl. 21% BTW; het kan gebeuren dat de sessie vervroegd moet afgerond worden door onverwachte omstandigheden (de hond is érg vlug overprikkeld; weersomstandigheden; lopers of fietsers die zich koning wagen; etc.). In geen geval wordt de hond 'geforceerd'. Het is bewezen dat dit nooit zal werken. 
Indien de sessie vervroegd moet worden stopgezet wordt de prijs gehalveerd.

Reactieve hond 
Reageert uw hond op andere honden tijdens de wandeling?
Om dit aan te pakken stel ik u voor aan de oefening "parallel walking"

 

 

 

 

 

 

 

Waarom de oefening “parallel walking”:

Deze oefening is beschikbaar voor honden die reageren door te trekken, blaffen, etc. of ‘agressief gedrag’ vertonen tegenover andere honden, personen of voorwerpen. Tijdens deze sessie zal er voornamelijk gewerkt worden met honden die uithalen, over-enthousiast, angstig of reactief gedrag vertonen naar andere honden.

Gedurende deze oefening word er met beide honden parallel gewandeld ten opzichte van elkaar dewelke aangetoond heeft een kalmerend effect te hebben. Dit is de minst confronterende wandeling die we met onze honden kunnen doen. Hierbij respecteren we ten allen tijde voldoende afstand (de ‘reactie-afstand’) waarbij de hond zich niet genoodzaakt voelt om te reageren. Op deze afstand zullen de honden met subtiele signalen met elkaar communiceren om zo beter met deze situaties om te leren gaan. De progressie kan hierbij traag of vlot verlopen, afhankelijk van de hond.

*Mits uw hond een beduidend verhoogd stressniveau heeft zal ik u eerst adviseren om deze aan te pakken aangezien dit leidt tot een verlaagd concentratieniveau en geremd leervermogen. Om ethische redenen worden daarom gestresseerde honden geweigerd voor deze oefening. Indien gewenst kan u bij mij terecht om dit aan te pakken --> voor deze: zie begeleiding opvoeding.
 

*De honden moeten reeds kunnen wandelen zonder spanning op de lijn 

 --> zie wandelsessies

Werkwijze

Voor deze oefening tracht ik altijd meerdere DogGuiders samen te plannen, alsook ben ik genoodzaakt de hulp in te roepen van assistenten met niet-reactieve honden. Om deze reden kan u enkel aan deze oefening deelnemen na contactname. 

bottom of page