Waarmee kan ik u helpen?

 

Hieronder vindt u een overzicht van alle diensten die ik aanbiedt. Alle sessies gebeuren aan huis.

Opvoeding

Corrigeren van gedragsproblemen of storend gedrag / heropvoeding

 

Voorbeelden van gedragsproblemen zijn alle mogelijke vormen van angst, onzekerheid en
agressief gedrag (dreigen, uitvallen, aanvallen), vernielingszucht, staartrennen, excessief begroetingsgedrag, puppybijten etc., 
Daarnaast zijn er ook ‘storende gedragingen’ zoals blaffen, opspringen, trekken aan de riem, bedelen, graven, etc. die eigenlijk natuurlijk zijn, maar niet gewenst in uw huiselijke sfeer.

Bij dergelijke gevallen kom ik bij u langs en bekijk ik samen met u de situatie.
Vervolgens maak ik een analyse van het gedragsprobleem. Samen kijken we naar de opbouw van een trainingsschema die voor en uw gezin haalbaar is. Dit alles neemt gemiddeld zo’n 2 uren in beslag. 

Zoals vaak te zien is in de media zijn sommige begeleidingen een proces van lange duur, toch probeer ik het aantal sessie te minimaliseren. Hierbij vertrouw ik op de bereidwilligheid en medewerking van m'n klanten en geef ik u zogezegd 'huiswerk' waar het geen schande is om eens een fout te maken. Bij mijn volgend bezoek stuur ik bij waar nodig en we leren uit gemaakte fouten. 

Opvoeding van puppies
 

Opvoeding gericht naar een stressloze, zelfzekere hond!

Samen met u overloop ik wat u zeker niet mag vergeten bij de opvoeding van uw nieuwe pup. Dit gaat dan over zaken zoals socialisatie, preventief werken naar gedragsproblemen/storende gedragingen, zindelijkheidstraining, hersenontwikkeling, goede gewoontes, etc. 

Natuurlijk is er ook ruimte voor eigen vragen.

Training - gehoorzaamheid
Aanleren van een specifiek commando

Jonge honden worden aanvaard voor gehoorzaamheidstraining vanaf een leeftijd van ten vroegste 4,5 maanden. Dit heeft als reden dat de pup anders té jong is om al gehoorzaamheid aan te leren. Dit werd aangetoond met hersenonderzoek. Vóór deze leeftijd hebben ze eenvoudigweg nog onvoldoende hersenontwikkeling. Dit in contrast met wat u vaak ziet in vele hondenclubs (een illusie;    zitten = een kalmerend signaal bij honden). Ik hanteer de Europese principes waarbij we de pup éérst opvoeden, en dán pas trainen. Zo zou geen mens eraan denken hun baby al naar de schoolbanken te sturen... U zal ook merken dat een goed gesocialiseerde hond zich veel beter kan concentreren op de oefeningen. Een goed opgevoede hond is een must voor een optimaal leerproces. Deze zullen vervolgens ook véél vlotter verlopen.
Om verwarring te voorkomen: als we spreken van 'opvoeding' (zindelijkheid, 'de wandeling', goede gewoontes aanleren, socialisatie, ... ) maken we geen onderscheid in leeftijd: de opvoeding dient het hele leven te gebeuren. --> voor deze: zie begeleiding opvoeding

 

Het aantal nodige sessie zal voornamelijk afhankelijk zijn van hoe goed de eigenaar zijn huiswerk doet. Dit hoeft soms maar 10 minuutjes van uw tijd per dag in te nemen. Het is niet realistisch dat de hond een commando aanleert zonder dat de eigenaar tussen de sessies oefent. Tijdens elke opvolgende sessie wordt de vooruitgang van de aangeleerde commando's bekeken

Voorbeelden:

- "liggen"

- "komen"

- "blijven"

- "ga naar"

- "zoek" / speurspelletjes (BETA)

- eigen verzoeken

"zitten" wordt om ethische redenen niet aangeleerd! Deze door de maatschappij gevormde 'slechte gewoonte' die ons de illusie geeft dat we de hond 'onder controle' hebben doet méér schade dan mensen vaak beseffen en ligt aan de basis van veel heup-, rug- & nekklachten en in extensie pijn.

ENKEL TRAINING VAN GEDRAGINGEN DIE VOORKOMEN IN HET NATUURLIJKE GEDRAGSREPERTOIRE VAN DE HOND

ENKEL TRAINING DIE DE WELZIJN VAN DE HOND NIET SCHAAD

Begeleiding bij de keuze van uw pup - GRATIS

 

U heeft twijfels over welk ras het best bij u past? U weet niet waar je het best je hond vandaan haalt? Door mijn opleiding en ervaring het ik tamelijk wat connecties waarmee ik u misschien van dienst kan zijn. Daarnaast kan ik u begeleiden met tips en zaken waarop je moet letten bij de aanschaf van uw pup.

23 feb. 2017: start evaluatie fokkerijen - rondgang

Bent u op zoek naar een pup maar vindt geen goede fokker?

Mogelijks kan ik er u ene aanraden! Indien ik voor dat het ras dat u zoekt nog geen fokkers ken vergezel ik u graag tot bij de fokker.

Mijn regels: geen broodfok of import, gedrag en socialisatie zijn belangrijker dan stamboekeigenschappen, in orde met alle formaliteiten en vaccinaties en algemeen (mentaal) gezonde pups.


Bent u een fokker en u kan me overtuigen dat we een zelfde denkbeeld delen over het belang van socialisatie en opvoeding, met een oog op een betere nieuwe generatie honden in België, dan wil ik me graag komen voorstellen om zo nog meer gezinnen te kunnen begeleiden in de keuze van een geschikte pup! Daarnaast sta ik open voor argumentatie en ben ik ook altijd enthousiast om meer te leren over uw ras.

 

Advies

 

Heeft u vragen of wenst u een second opinion? Mijn prioriteiten zullen altijd bij de honden liggen dus ik help u graag verder.