top of page

Matthias Michiels

Al van kinds af aan ben ik een grote dierenliefhebber geweest. Mijn voorkeur ging echter altijd naar “man’s best friend”, onze geliefde honden.

Toen ik mijn secundaire studies afrondde was deze passie alleen maar gegroeid. Zo begon ik aan mijn studies aan de (indertijd) Katho HIVB te Roeselare waar ik in 2011 afstudeerde met een Bachelor in Agro- en Biotechnologie, afstudeerrichting Dierenzorg.

Tijdens deze opleiding heb ik me gefocust op gedragsleer (ethologie), waarbij ik me in mijn laatste jaar specialiseerde in honden.

Tijdens mijn studies genoot ik een stage bij hondeninstructrice Mia Vandenbulcke van ‘F.W.D.’ die in mijn ogen één van de beste hondeninstructrices was van België.
Ik ben dankbaar voor de essentiële inzichten die ze me meegaf en alles wat ze me leerde.

Na m'n hogere studies begon ik met het aanbieden van gratis sessies via zoekertjes online waardoor ik gedurende een tweetal jaar ervaring opbouwde. Toen ik merkte dat ik voldoende ervaring had opgebouwd besloot ik als hondeninstructeur aan de slag te gaan in bijberoep en kon u me regelmatig bij klanten aantreffen buiten de uren van m'n vaste job in de transportsector . Door de jaren heen is dit gradueel blijven groeien tot ik in 2021 besloot om over te schakelen naar fulltime zelfstandige. Ik prijs mezelf erg gelukkig dat ik na jaren groeien en ontwikkelen van m'n passie m'n beroep heb kunnen maken.

 

Tot op vandaag blijf ik mezelf continue bijscholen. Hoofdzakelijk met literatuurstudies en het delen van ervaringen met collega’s. Daarnaast probeer ik ook jaarlijks workshops/congressen bij te wonen.

Hieronder vindt u een overzicht van de voornaamste opleidingen en bijscholingen:

 

 • “On the cutting edge – advanced training theory for top achievers” door Pamela Reid PH.D. van het ASPCA Animal behavior Center;

 

 • “A view at dog language” door Sue Sternberg – Een workshop over agressie bij honden en de middelen die ze hebben om agressie juist te vermijden.

 • Seminars door Turid Rugaas:

  • "Daily life with your dog"​

  • "Stress in dogs and it's consequences"

  • "The mentally healthy dog"

 • INTERNATIONALE OPLEIDING:

      IDTE: International Dog Trainer Education 2017-2019

      onder leiding van Europees gerenommeerd                      hondeninstructrice Turid Rugaas

 • 2019 - heden (m.b.t. Covid): verscheidene online cursussen, aangevuld met literatuur- en observatiestudies op zelfstandige basis.

 

Om af te sluiten stel ik u graag voor aan mijn hond, een Parson Jack Russell Terriër.
Milo haalde ik in 2008 als pup uit het dierenasiel ‘De Leiestreek’ te Zwevegem. Hij had echter op een neurologisch kwetsbare leeftijd een traumatische ervaring opgedaan bij een andere persoon waardoor hij terug naar het asiel werd gebracht. De week erna dartelde hij rond in mijn tuin. Het was dan ook Milo die me motiveerde dieper in te gaan op gedragsproblematiek en die me het belang van socialisatie duidelijk maakte. Milo overleed helaas op 14 aug. 2023. Hij bewees me regelmatig nog dat een hond nooit te oud is om nieuwe zaken bij te leren.
Dank je Milo voor alles dat je me gaf!

Photo with Turid.jpg
DSC_5223-bewerkt.jpg
DSC_5130-bewerkt.jpg
DSC_5412-bewerkt.jpg
bottom of page