top of page

Training - gehoorzaamheid
Aanleren van een specifiek commando

 

 

€25/commando (geen tijdslimiet) + verplaatsingskosten
(Aangezien ik vaak rondrijd in de Leiestreek tracht ik altijd sessies aansluitend in te plannen om verplaatsingskosten zo laag mogelijk te houden, best mailt u me voor een offerte)

 

Hoe gaat het in z'n werk:

Ik kom bij u langs en leer uw hond het gewenste commando*. Dit kan 10 minuten tot een half uur duren, het kan zijn dat het me niet lukt op die dag en dat ik op een ander moment (gratis) dien terug te keren (afhankelijk van de hond). U betaald pas van zodra ik u kan voortonen dat de hond het commando begrijpt!

Vervolgens geef ik u een stappenplan mee, u dient dit dan wel nog minstens 2 weken dagelijks zelfstandig te oefenen (5 - 10min/dag). Later zou 1x/week voldoende moeten zijn. Ook voor honden geldt "oefening baart kunst".

- Ik start altijd met handgebaren, u kiest zelf welk verbaal commando u wil associëren met de oefening.

- er wordt gebruik gemaakt van treats (voedsel) om de meeste honden te motiveren. Indien u uw eigen treats verkiest of de hond heeft een voedselallergie dient u dit tijdig te melden.

- Mits de hond te enthousiast/opgewonden* is kan het zijn dat ik start met een korte oefening dewelke een kalmerend effect heeft op honden.

*Mits uw hond een beduidend verhoogd stressniveau heeft zal ik u eerst adviseren om deze aan te pakken aangezien dit leidt tot een verlaagd concentratieniveau en geremd leervermogen. Om ethische redenen worden daarom gestresseerde honden geweigerd voor training. Indien gewenst kan u bij mij terecht om dit aan te pakken --> voor deze: zie begeleiding opvoeding.

Ethiek:

Jonge honden worden aanvaard voor gehoorzaamheidstraining vanaf een leeftijd van ten vroegste 4,5 maanden. Dit heeft als reden dat de pup anders té jong is om al gehoorzaamheid aan te leren. Dit werd aangetoond met hersenonderzoek.
Vóór deze leeftijd hebben ze eenvoudigweg nog onvoldoende hersenontwikkeling. Dit in contrast met wat u vaak ziet in vele hondenclubs (een illusie;    zitten = een kalmerend signaal van honden). Bij de Europese principes gaan we de pup éérst opvoeden, en dán pas trainen. Zo zou geen mens eraan denken hun baby al naar de schoolbanken te sturen... 

Een goed opgevoede, stressloze hond is een must voor een optimaal leerproces.
U zal merken dat training vervolgens ook véél vlotter zal verlopen.


Om verwarring te voorkomen: als we spreken van 'opvoeding' (zindelijkheid, 'de wandeling', goede gewoontes aanleren, socialisatie, ... ) maken we geen onderscheid in leeftijd: de opvoeding dient het hele leven te gebeuren.
--> voor deze: zie begeleiding opvoeding

 

Voorbeelden:

- "liggen"

- "komen"

- "blijven"

- "ga naar"

- "zoek" / speurspelletjes (BETA)
    (de hond dient reeds 'blijven' te kennen)

- eigen verzoeken

Van zodra u betaald heeft stemt u ermee in dat mijn taak voltooid is en dat u bereid bent om de opvolging (a.d.h.v. het stappenplan dat ik voor u voorzie) zelfstandig uit te voeren. U mag me achteraf altijd (gratis) contacteren voor kort gratis advies/bijsturing. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om dit commando sporadisch te onderhouden.

 

ER WORDEN GEEN RASSEN GEDISCRIMINEERD

ENKEL TRAINING VAN GEDRAGINGEN DIE VOORKOMEN IN HET NATUURLIJKE GEDRAGSREPERTOIRE VAN DE HOND

ENKEL TRAINING DIE DE WELZIJN VAN DE HOND NIET SCHAAD

Wil u niet naar een hondenclub,
maar u wenst toch dat uw hond een selectie aan commando's kent?

U gaat reeds naar een hondenclub,
maar u merkt dat uw hond moeite heeft met een zeker commando?

U wil uw hond een commando leren dat niet wordt aangeboden in uw hondenclub?

   

Dan help ik u graag!

bottom of page