top of page
transp.png

Begeleiding opvoeding

Opvoeding van puppy's
 

Opvoeding gericht naar een stressloze, zelfzekere hond!

Hierbij maak ik gebruik de 'Europese technieken' dewelke gebaseerd zijn op de recentste studies in hersenontwikkeling bij honden en hun fysiologie.

Samen met u overloop ik wat u zeker niet mag vergeten bij de opvoeding van uw nieuwe pup. Dit gaat dan over zaken zoals socialisatie, preventief werken naar gedragsproblemen/storende gedragingen, zindelijkheidstraining, hersenontwikkeling, aanleren van goede gewoontes, training i.f.v. opvoeding, etc.
Wanneer de kennismaking gebeurt voor de aanschaf van de pup* geef ik u graag ook wat tips voor de 'thuiskomst'. 
Natuurlijk is er ook ruimte voor eigen vragen.

Op welke leeftijd een puppy adopteren?

Bewezen met hersenonderzoek (m.b.t. hersenontwikkeling):

leeftijd hond: ten vroegste 9 weken, optimaal 10 - 12 weken. 
(tot dan hoort de pup bij de mamateef, ze leert hen (start) zindelijkheid,bijtinhibitie, sociaal gedragingen en zoveel meer...)  (Uitgezonderd puppy's die afgestoten werden)

*zie ook virtuele sessies
 
Corrigeren van storende gedragingen of
gedragsproblemen / heropvoeding

Honden kunnen een breed scala aan storende gedragingen of gedragsproblemen vertonen. Samen analyseren en bespreken we de situatie en gaan we op zoek naar de oorzaak van het problemen en worden u en uw hond begeleid om deze te overwinnen.
Dit kan op eender welke leeftijd!
Er wordt ten alle tijde op een ethisch verantwoordde manier gewerkt, wordt er rekening gehouden met de emoties van de hond en wordt er nooit gebruik gemaakt van fysieke of verbale straffen.
Ik vind het persoonlijk ook heel belangrijk dat ik u ook uitleg waarom er voor de toegepaste aanpak wordt gekozen. Het gebruik van de 'Europese technieken' is gebaseerd op de recentste studies in hersenontwikkeling bij honden en hun fysiologie. 

M'n expertise ligt vnl. bij het lezen van lichaamstaal, met specialisatie in het interpreteren van emoties en stressontwikkeling/-reductie.

bottom of page