​Mijn verhaal... 

Hallo,

 

Hieronder geef ik een beschrijving van wie ik ben en welke kennis en ervaringen ik heb die ik hopelijk met u kan delen.

 

Al van kinds af aan ben ik een grote dierenliefhebber geweest. Echter altijd had ik een voorkeur naar “man’s best friend”, honden. Toen ik mijn secundaire studies afrondde was deze passie alleen maar gegroeid. Zo begon ik aan mijn studies aan de (indertijd) Katho HIVB te Roeselare waar ik in 2011 afstudeerde met een Bachelor in Agro- en Biotechnologie, afstudeerrichting Dierenzorg. Tijdens deze opleiding heb ik me gefocust op gedragsleer (ethologie), waarbij ik me in mijn laatste jaar specialiseerde in honden.

 

Tijdens mijn studies genoot ik een stage bij hondentrainster Mia Vandenbulcke van ‘Friendly With Dogs’ die in mijn ogen één van de beste hondentrainsters is van België. Ik ben haar dankbaar voor de visies die ze me meegaf en alles wat ze me leerde. Aan deze stage hing ook een eindwerk vast met als onderwerp “preventie van gedragsproblemen bij honden” met een onderzoek naar in hoever/hoe vaak gedragsproblemen/storende gedraging veroorzaakt worden door mensen. Met dit eindwerk werd ik bekroond door Pedigree®.

Tot op vandaag blijf ik mezelf bijscholen. Eerst en vooral met literatuurstudies en het delen van ervaringen met collega’s. Daarnaast probeer ik ook jaarlijks minstens 1 workshop/congres bij te wonen.

Hieronder vindt u een overzicht:

 

 • Seminar: “On the cutting edge – advanced training theory for top achievers” door Pamela Reid PH.D. van het ASPCA Animal behavior Center;

 

 • Workshop: “A view at dog language” door Sue Sternberg – Een workshop over agressie bij honden en de middelen die ze hebben om agressie juist te vermijden.

 • Seminar door Turid Rugaas:

  • "Daily life with your dog"​

  • "Stress in dogs and it's consequences"

  • "The mentally healthy dog" 

 •  Internationale opleiding 2017 - 2019

  • Turid Rugaas - International Dog Trainer Education Holland  2017
   @ Calming Signs (Koningslust, Nederland)​
    

 

Om af te sluiten stel ik u graag voor aan mijn hond, een Parson Jack Russell Terriër. Milo haalde ik in 2008 als pup uit het dierenasiel ‘De Leiestreek’ te Zwevegem. Hij had echter (tijdens de socialisatie) een traumatische ervaring opgedaan bij een andere persoon waardoor hij terug naar het asiel werd gebracht. De week erna dartelde hij rond in mijn tuin. Het was dan ook Milo die me motiveerde dieper in te gaan op gedragsproblematiek en die me het belang van socialisatie duidelijk maakte. Hij is nu al enkele jaren ouder, maar vertoont geen gedragsproblemen en heeft een gelukkig (en actief!) leventje. Hij bewijst me regelmatig nog dat een hond nooit te oud is om nieuwe zaken bij te leren. Dank je Milo voor alles dat je me gaf.

Photo with Turid.jpg
Milo-1.jpg
DSC_5223-bewerkt.jpg
DSC_5130-bewerkt.jpg
DSC_5412-bewerkt.jpg

Een laatste dankwoord rest me voor Kirra. 

Deze schitterende Border Collie van eigenares E. Dewyn heeft me al vele malen bijgestaan voor allerhande begeleidingen. "The best therapy-dog a doginstructor can ask for".